Girişimcilik

KOSGEB Destekleri ile İş Yeri Açmak

KOSGEB destekleri ile iş yeri açmak isteyen girişimcilere müjde! İş dünyasına atılmak isteyenlere destek devam ediyor. KOSGEB kendi işinin patronu olmak isteyen kişilere özel geri ödemesiz şekilde 60.000 liraya kadar kredi veriyor.

Kendi işinde patron olmak isteyen kişilere devlet birçok kurum aracılığıyla destek olmaya devam ediyor. Bilhassa iş gücüne katılımı arttırmak adına girişimcilere, engelli girişimcilere, genç girişimcilere, şehit ve gazi yakınlarına avantajlı imkanlar sağlıyor. KOSGEB’in açılımı; küçük ve orta işletmeleri geliştirme idaresidir. Peki KOSGEB destekleri ile neler yapabilirsiniz? İsterseniz bir inceleyelim.

Ne Kadar Destek Sağlamakta? 

KOSGEB destekleri ile kendi işini kurmak isteyenlere 60.000 liraya kadar geri ödemesiz destek sağlıyor. KOSGEB Özellikle iş gücü katılımını arttırmak için genç girişimcileri hedef alıyor. Burada bilinmesi gereken en önemli ayrıntı KOSGEB desteğinden yararlanmak isteyen kişinin herhangi bir şirkete ortak olmamasıdır.

Nasıl Başvururum?

Sizler de KOSGEB destekleri ile iş yeri açmak isteyen girişimcilerden iseniz yapmanız gerekenler oldukça basit. Yapmanız gereken ilk şey https://www.kosgeb.gov.tr/ Adresinden online eğitime katılmak. Bu programa ilk etapta online eğitim ile katılıyorsunuz. E-akademi sistemi ile 7 gün ile 10 gün arasında süren eğitim programının ardından da sertifikanızı alıyorsunuz. 

Daha sonra da aldığınız sertifika ile yine https://www.kosgeb.gov.tr/ Adresinden girişimcilik destek programına katılıyorsunuz. Sizler de hemen online eğitime başvurmak ve katılmak için buraya Tıklayınız. 

KOSGEB Neden Destek Sağlıyor?

KOSGEB sizden genç girişimciler olarak projeler üretmenizi ve hayata geçirmenizi bekliyor. Bu kurum sunacağınız projenin veya iş fikrinin ihtiyaç dahilinde olup olmadığı ekonomi ve istihdama katkı sağlayıp sağlamadığı ve öngördüğünüz ticari kazanıma bakıyor, inceliyor. İşte bu sebeple de kurmak istediğiniz işle ilgili araştırmanızı iyi yapmak sizin başlıca görevinizdir. Ayrıca maliyet hesaplamanızı piyasa analizini müşteri potansiyelini kar ve riskliliği iyi araştırın.

Çalışmak istediğiniz alanda personel ve ekipmanınızı iyi belirleyin. Eğer sizler de destek kapsamında kendi şirketinizi kurmak istiyor iseniz KOSGEB şirketinizin kuruluşu için sizlere 5.000 liralık “kuruluş “parası veriyor. Daha sonra da çalıştırdığınız personele yönelik toplam prim günü sayısı üzerinden 5.000 lira ile 20.000 lira arasında bir para desteği daha veriliyor. Daha sonrası ise yapacağınız işe göre ihtiyacınız olan malzeme ve ekipmanlara makinelere kira için size ödeniyor. İşinizi kurduktan sonra da KOSGEB çalışanı uzmanlar sizi bir süre izliyor ve denetliyor.

KOSGEB Destekleri ile Yapılabilecek Meslekler
KOSGEB Destekleri ile Yapılabilecek Meslekler

Hangi Meslek Dalları İçin Geçerli Olacak?

KOSGEB destekleri ile hangi alanlarda iş kurabilirsiniz? Bu oldukça merak edilen bir sorudur. İşte yazı dizimizde sizlere KOSGEB desteği hakkında bilinmeyenler ve çok merak ettiklerinizi sunacağız. İşte detaylar…

Bakkal, pastane, börekçi, kuaför, berber, terzi, kunduracı, fırıncı, camcı, elektrikçi, kuru temizleme gibi küçük esnaf ve hizmet sektörüne yönelik iş kurmak için bu uygulama ile KOSGEB 60.000 liraya kadar destek sağlıyor. 

Hangi Şartlar ile Yararlanabiliriz?

KOSGEB destekleri ile iş yeri açmak isteyen girişimci adaylarının:

  • Uygulamalı girişimcilik eğitiminin girişimciler tarafından tamamlanmış olması
  • KOSGEB’ in genç girişimci geliştirme programını bitiren 
  • Küçük ölçekli işletme kurma danışmanlığı desteği programını tamamlayarak eğitme veya programa katılığını belgeleyen ve işletmesini kuran girişimciler
  • İŞGEM’lerde yer alan işletmeler

Ayrıca açılan iş yerlerinin 3 yıl boyunca faaliyette bulunması şarttır. 

Ödeme Alanlar Kimlerdir?

  • İmalat (unlu mamul, kahve, çay, içecek, dokuma, giyim eşyası imalatı gibi)
  • İnşaat (sıvı işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri)
  • Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerlerinde satış…)
  • Ulaştırma ve depolama (nakliye, kurya, ev ve işyerlerine taşımacılık…) 

Siz genç kadın girişimciler de KOSGEB’in sağladığı bu destekten faydalanabilir kendi iş yerinizi devlet desteği ile açabilirsiniz.

Seni Fark Etmelerini Sağla !

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu