Bayilik

Dondurma Dükkanı Açmak

1903 yılında insanların hayatına ilk kez giren dondurma o gün bugündür vazgeçilmez haline gelmiştir. Özellikle sıcak yaz mevsimlerinde bizi serinleterek, rahatlığı hissettiren bir başka gıda olamazdı. Siz de dondurma dükkanı açmak istiyorsanız yönergelerimizi takip ederek, en azından bu iş hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Her işte olduğu gibi dondurma dükkanında da önemli olanın müşteri memnuniyeti olduğunu unutmayın. Yaz aylarında yapılması daha makul olan bu sektörde uzun saatler çalışmak zorunda kalsanız bile geri dönüşleri muhteşem olabilir. Açtığınız dükkânda satacağınız dondurma türüne en başta karar vermelisiniz.

Doğal ve organik dondurma mı, fabrikasyon dondurma mı yoksa İtalya’da meşhur olup ülkemize de giren gelato dondurmaları mı satacaksınız.

Dondurma dükkanı açmak ve para kazanmak için dikkat etmeniz gereken en mühim konu, dükkanın konumudur. Issız bir yerde hiç kimse geçmiyorsa dondurmaları satabilmeniz pek olası değil. Bu nedenle ister cadde kenarı ister deniz kenarında bu işi yapabilirsiniz.

İnsanların kalabalık olduğu mekânlara odaklanmalısınız. Bunun yanında hangi ekipmanlara ihtiyacınız olduğunu öğrenmelisiniz. Modern ve süslü bir dondurma arabasıyla beraber klasik dondurma dolabına ihtiyacınız olabilir. Ayrıca fiyatlarınız insanları memnun edecek düzeyde olmalı ki daimi müşteriler kazanabilesiniz.

Dondurma dükkânı açmak elbette ki karlıdır ancak rekabeti olan bir sektördür. Bunun için dükkân açacağınız mevkide başka dondurmacı olup olmadığını incelemelisiniz. Rakipleriniz hangi çeşitleri hangi fiyattan satıyor bunu öğrenmelisiniz. İnceleme yapmak için rakiplerinizden dondurma alabilirsiniz.

Dondurma Yaparak Para Kazanmak

Eğer büyük bir sermaye ile dondurma dükkanı açmak istiyorsanız, üretimleriniz yüksek olmalıdır. Yüksek sayıda ürettiğiniz dondurmaları insanlara tek tek satmak yerine toptancıları hedefleyerek, zamandan tasarruf etmelisiniz. Ortalama bir dükkân maliyeti 50 bin TL ile 300 bin TL’ye kadar çıkabilir. Homojenizatör, soğutma tankı, ambalaj makinesi, sertleştirme dolapları, pastörizasyon makinesi gibi birçok ekipmana ihtiyacınız bulunuyor.

Yapılan karışımın soğutulmadan önce olgunlaştırma tankında birkaç saat pompalanması gerekiyor. Dondurulduktan sonra hacim vermek için hava üfleme pompası enjekte edilir. Fakat bu işlem ağırlığa etki etmez. Eğer meyve gibi ekstra şeyler eklenecekse doldurma borusuyla bu iş yapılabilmektedir.

Hızlı dondurulan dondurmalar yaklaşık -35 dereceye maruz kalarak soğuk hava deposuna yerleştirilir. Dondurma dükkanı açmak için orta ölçekli bir dükkan da düşünebilirsiniz. Geleneksel yöntemlerle yapılmış dondurmalar insanların çoğu için en lezzetli olanlarıdır. Ayrıca küçük çaplı bir dükkânda bir iki makineyle ihtiyacınız olan dondurmayı üretebilirsiniz. Örneğin hazırladığınız karışımı pastörizasyon makinesinde ısıttıktan sonra soğutup, depolayabilirsiniz.

Pastörizasyon makinesi diğer makinelere göre avantajlıdır. Çünkü aynı anda iki iş yaparak zamandan ve maliyetten tasarruf sağlar. 50 yıldır aktif olarak kullanılan bu makine dondurma dükkanı açmak isteyenlerin yardımına koşmaktadır.

Dondurma Dükkânı Açmak İçin Gerekenler

Dondurma dükkânı açma işinde fazla tecrübeniz yoksa üçü bir arada makinelerden satın alabilirsiniz. Gelecek planlarından emin değilseniz maliyeti düşürmek için ikinci el makinelere bakabilirsiniz. Ne kadar çok ürün üretmeyi planlıyorsanız makinenin büyüklüğü de o kadar olmalıdır. Eğer zamanla işlerinizin büyüyeceğini düşünüyorsanız sürekli değişim yaşamamak için analizlerinizi iyi yapmalısınız. Her ne kadar üretim aşaması zorlu olsa da satış ve pazarlaması da özen gerektirmektedir.

Dondurma dükkânı açmak için iyi bir sunuma ihtiyacınız bulunuyor. Bu sunumu da en iyi modern ve şık bir dondurma dolabıyla yapabilirsiniz. Yapacağınız dondurma çeşidine göre farklı kaplı modelleri inceleyerek, dükkânınızı süslemelisiniz. Bunların fiyatları 3 bin ile 25 bin TL arasında değişmektedir. İşe yeni başlıyorsanız depolama için küçük kutuları tercih edebilirsiniz.

Dondurma Dükkânı Açmak Ne Kadar Kazandırır?

Yaz mevsiminin vazgeçilmez gıdalarından biri olan dondurma, işletmenizin özellikleriyle doğru orantılı olarak kazanç sunacaktır. Dondurma dükkanı açmak istiyorsanız satışlarınızı ister kiloyla ister külahla yapabilirsiniz.

10 litre dondurma size ortalama 30 TL’ye mal olacaktır. Ortalama 2 top dondurma 100 gram yapmaktadır. Yani 1 kilo dondurma 20 top yapar. 10 kilo dondurma 200 toptan size 200 TL kazandırabilir. Tabi bir top fiyatının 1 TL olduğunu düşünürsek. 10 litre dondurmayı 50 TL’den toptancıya satarak, zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Dondurma dükkanı açmak isteyenlere bu rakamlar güzel gibi gelse de işin vergi, kira, çalışan masrafları, sürprizler ve elektrik faturası gibi giderler bulunmaktadır. Fikir almak için başka bir yerde bulunan dondurmacılardan destek alabilirsiniz.

 

Bir Kişi Fark Edilmek İstendi

  1. Yazı güzel anlatmış bu işi. Bu ise görüşmeyi düşünüyorum. Bakalım inş hayırlı olur.

Seni Fark Etmelerini Sağla !

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu